Nieuwsbrief 29-09-2006 Wist U dat ?

Rustoleum Hittebestendige coatings, ABICOR BINZEL Protect,
NEN-3140,ESAB Eyetech serie,KOIKE SilverCut 250

Rustoleum Hittebestendige coatings

RUST-OLEUM® is in de metaalbranche een goede bekende. In de metaalindustrie worden de producten vam RUST-OLEUM® veel gebruikt.
Met name roestwerende primers, hechtprimers, overroest-primers, de metaal-, hout- en betoncoatings en de zinksprays zijn bij de meeste wel bekend en de kwaliteit van deze producten is van ongekend hoog niveau.

Maar wist U dat RUST-OLEUM® ook zeer hoogwaardige Hittebestendige coatings binnen haar programma heeft  en dat in juni van dit jaar RUST-OLEUM® een nieuwe serie hittebestendige coatings in spuitbus heeft uitgebracht als onderdeel van de HARD HAT® serie professionele sprays.

Aan het assortiment is een nieuwe hittebestendige aluminium coating toegevoegd met een continue-belasting tot 600°C en een piekbelasting tot zelfs 750°C. Dit product is met name bedoeld voor gebruik op motoren, ventilatoren, heteluchtkannonen, stoomleidingen en vele andere aluminium gekleurde objecten die aan hoge temperaturen onderhevig zijn. De coating kan direct worden aangebracht op blank of licht geroest metaal en droogt binnen het uur.

Tot 31 oktober 2006 geldt voor alle producten van RUST-OLEUM® dat U bij elke bestelling van 12 bussen u er 3 bussen gratis krijg

ABICOR BINZEL Protect

Onder invloed van de strengere milieu eisen de laatste jaren is er een groot aanbod milieuvriendelijke antispat sprays op de markt gekomen. Echter zoals in de metaalbranche overduidelijk bekend liet de werkzaamheid van deze ‘nieuwe’ antispat sprays duidelijk te wensen over. Maar niet de PROTEC antispat spray van ABICOR-BINZEL. De unieke eigenschappen van deze spray zijn ;

 • Samengesteld uit plantaardige vetzuren
 • Zuinig in gebruik door de hoge actieve werkzaamheid
 • Reinigende en ontvettende werking
 • Geen porositeit bij het lassen over overvloedige hoeveelheden
 • PH-neutraal : dus geen invloed bij nabehandeling
 • Certificaten voor lassen en oppervlaktebehandelingen
 • Zeer geschikt voor gegalvaniseerd materiaal
 • Geen olieachtige of koolhoudende resten
 • Herbruikbaar sproeisysteem
 • Zonder siliconen
 • Niet ontvlambaar
 • FCKW-vrij
 • Niet Giftig
 • Biologisch afbreekbaar
 • Mileuvriendelijk
 • Zowel in natte als droge toestand werkzaam

 

De werking is in een woord geweldig ; na het lassen veegt men de spatten zonder moeite weg, voor nabewerkingen als bijvoorbeeld verzinken of poedercoaten is dit een ideaal product, weinig of geen rookopbrengst tijdens het lassen en misschien nog wel het belangrijkste het werkt ook in droge toestand ;
Je kunt grote stukken sprayen en niet zoals bij alle andere spray kleine stukjes omdat anders bij droging de werking verloren gaat en ook nog eens veel rook ontstaat.

Overtuig uzelf : Tijdelijk bij aanschaf van een ABICOR-BINZEL lastoorts voor de van ons bekende scherpe prijs, een INRUILPRIJS voor uw oude lastoorts en een bus  PROTEC antispatspray GRATIS

Zolang de voorraad strekt.

NEN-3140

De veiligheidskeuring van mobiele elektrische gereedschappen en machines ofwel de NEN 3140 is voor een hele hoop bedrijven een zorg. Deze norm houdt in dat alle elektrische gereedschappen periodiek ( veelal circa om het jaar ) moeten worden gekeurd op de elektrische staat waarin deze zich verkeerd en als u dit niet doet bent u aansprakelijk.
Dit geeft een behoorlijke heisa ;
elke machine moet volgens bepaalde normen worden geadministreerd,
elke machine moet volgens bepaalde normen worden gekenmerkt,
elke machine moet met een keuringsticker worden gedateerd,
elke machine moet volgens bepaalde normen worden gekeurd.

Er zijn natuurlijk mogelijkheden om dit te omzeilen of drastisch te beperken :

Ten Eerste geldt de NEN 3140 alleen als er sprake is van een machtsverhouding is tussen werkgever en werknemer. Bent u een eenmansbedrijf of zelfstandige zonder personeel mag u zelf over uw veiligheid beslissen en als u uw machines of gereedschappen niet uitleent, hoeft dit niet NEN 3140 gekeurd te worden.

Ten Tweede kan men pneumatische machines gebruiken die uiteraard ook niet NEN 3140 gekeurd hoeven te worden.

Ten Derde kan men een machine zonder stekker direct op het vaste elektriciteitnet laten aansluiten zodat deze onder de NEN 1010 komt te vallen waarvan het onderhoud vele malen gemakkelijker is.

Ten Vierde kan men, met name als buitenshuis of op locatie wordt gewerkt, elektrische gereedschappen op accu gebruiken, immers machines of gereedschappen met minder dan 42 volt spanning hoeven niet NEN 3140 gekeurd te worden.

Ten Vijfde is het zo dat een nieuwe CE-gekeurde machine voldoet aan de strengere NEN-EN-IEC 60204-1  machinerichtlijn zodat de machine wellis waar wel geadministreerd moet worden maar niet  NEN 3140 gekeurd hoeft te worden.

Wenst u zelf uw machines NEN 3140 te keuren, let dan op het volgende :           

 1. De keurder voldoende elektrotechnische kennis heeft.
 2. De keurder een cursus NEN 3140 heeft doorlopen
 3. U bij voorkeur automatische meetapparatuur gebruikt
 4. Uw meetapparatuur periodiek moet worden gecertificeerd
 5. U een NEN 3140 schaduwadministratie aanhoudt
 6. Wij informeren u graag verder en kunnen u prijsgunstige meetapparatuur aanbieden

Wenst u meer informatie over de NEN 3140 bel dan 0162-686000 en wil u deze rompslomp allemaal niet op uw bordje bel dan ook  0162-686000 en laat u informeren over de gunstige mogelijkheden die onze technische dienst te bieden heeft om de NEN 3140 geheel voor u te verzorgen.

ESAB  Eyetech serie

De ESAB Fresh-Air verseluchtset serie zijn waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke verselucht units op de Nederlandse markt. Handig in gebruik, prettig te dragen, met en zonder filter-vol indicatie, met en zonder akoestische en optische luchtstroomsignalering, lage en hoge luchtopbrengst, vaste en variabele luchtstroom en zonder vervelende uitpuilende delen.

De ESAB Fresh-AIR unit compleet met lashelm is er al vanaf  €  495,-- exclusief B.T.W.

Schaft U voor 30 november 2006  2 of meer ESAB Fresh-AIR units aan, dan verzorgen wij voor u een standaard Lasrook Risico Inventarisatie ( normaal € 250,- ) geheel GRATIS

KOIKE       SilverCut 250

Zoals bij de meeste van onze relaties wel bekend doen wij behoorlijk veel op het gebied van autogeen- en plasmasnijden. Het gehele gamma van handbranders, handsnijmachines, pijpsnijmachines, sjabloonsnijmachines tot volledig geautomatiseerde brandsnijtafels kunt u aan ons toevertrouwen. Ook de gehele periferie er om heen zoals lagedruk gereedschap, voorverwarming,  gasdistributiesystemen,
gas-handling en verbruiksmaterialen is bij ons in goede handen. Inmiddels hebben wij bijna 25 jaar ervaring op dit specifieke gebied en kunnen wij u op dit gebied gedegen adviseren.  Wij vertegenwoordigen op dit gebied bijna alle vooraanstaande merken en dan valt het des te meer op dat een bepaald product veel wordt gevraagd ; Zo’n product is :

De KOIKE 3-pijps handsnijbrander SILVERCUT 250

En als u zich nu afvraagt waarom dan is dat om de volgende redenen ;

 • Volledig verchroomde snijbrander
 • Zeer licht in gewicht
 • Handzaam door compacte bouwmaten
 • Grote knoppen die ook met handschoenen kunnen worden bediend
 • Ergomisch door slanke body en kleine kop
 • Bruikbaar voor nagenoeg alle gassoorten
 • En niet op de laatste plaats zijn UNIEKE PRIJS/KWALITEIT-verhouding, te weten :

€  55,-- inclusief gratis snijmondstuk naar keuze.
Prijzen gelden exclusief B.T.W.       

 

Vorige pagina