ESAB REBEL EMP 215ic

ESAB REBEL EM 215ic
Compacte draagbare lasmachines voor alle lasprocessen (multiprocess)

De nieuwe ESAB REBEL EMP 215ic is dat een lichtnet CC/VC lassysteem met onvervalste multiproces boog prestaties.Het systeem beschikt over sMIG  ofwel Smart MIG-functie waarmee lassers bij de start meteen MIG-lassen met een stabiele boog door uitsluitend het instellen van metaaldikte en draaddiameter; Men hoeft zelfs geen beschermgas keuze in te voeren.

Het biedt een vlamboog van industriële kwaliteit voor massief MIG, gevulde draad, Lift-TIG en elektrodenlassen inclusief bijzondere lasprestaties voor het lassen met Fleetweld elektroden. Esab nodigt uit tot vergelijkingstests omdat de ESAB REBEL een "superieure laservaring"  laat zien bij lassers van alle vaardigheidsniveaus.De REBEL heeft werkstandaards; Basis en Geavanceerd, waardoor zowel beginners geweldig kunnen lassen als geavanceerde lassers nauwkeurig parameters kunnen instellen.

 

 

Esab rebel

Lasser bedienen de REBEL met behulp van een uniek display waarbij traditionele lasparameters worden ingesteld als met een Smart Phone ( het 4.3-inch kleuren display gebruikt dezelfde TFT-LCD technologie als de Smart Phone). Geen enkele andere lasmachine heeft deze combinatie van eenvoud, topprestatie en controle.
Op de REBEL kan een 100, 150 en 200 mm draadspoel, kan 0,6 tot 1,2 mm lasdraden aan en kan simpel en snel overschakelen van 230V naar 120V primaire stroom door het aansluiten van de meegeleverde adapter stekker. De REBEL weegt slechts 18 kilogram, is handig klein met een afmeting van 584 x 229 x 406 mm maatregelen en beschikt over een vijf-handvat robuuste rolkooi en eenheidsbehuizing die de voorkant, achterkant en top panelen integreert waardoor een superieure duurzaamheid een uitstekende bescherming van de interne componenten wordt bereikt.
Kan voor MIG worden ingesteld van 20 tot 220 ampère, ingesteld voor elektroden van 30 tot 160 ampère en voor TIG van 5 tot 240 ampère. De REBEL is nagenoeg overal inzetbaar; bij autoplaatwerk en restauratie, bij onderhoud en reparatie, bij machinefabrieken, bij lichte constructie, op de boerderij, op scholen en opleidingsfaciliteiten en de verwarming- en airconditioning industrie.

Het apparaat wordt standaard geleverd compleet met een ESAB professionele ESAB MXL migtoorts.
De REBEL is de meest ongelooflijke las-overal, las-alles machine op de markt. Je moet deze machine ervaren om te geloven hoe goed hij is.
 
De REBEL biedt uitstekende multiproces vlamboog prestaties omdat we verbeterd algoritmen uit onze industriële controle systemen zoals de Warrior en Aristo en Toplassers hebben verzameld en verwerkt in het REBEL besturingssyteem.Het display op meerdere talen worden ingesteld en bevat een ingebouwde handleiding met tekst en pictogrammen om de machine in te stellen, onderdelen te bestellen en de juiste proceskeuze en lasinstelling te maken.

Met de REBEL sMIG ("slimme MIG") functie beginnen lassers te miglassen door instelling de materiaaldikte en draaddiameter te selecteren. De Rebel past zich automatisch aan aan elke gangbare staalsoort als roestvrij staal, chroom-molybdeen of aluminium lastoevoegmateriaal/gas combinatie en zal een stabiele MIG boog vormen. De sMIG-modus helpt gebruikers dikker of dunner metaal te lassen door de draadsnelheid te vergroten of te verkleinen alsook  de lasrups te verhogen of af te vlakken door het voltage te verhogen of te verlagen (trimmen).  Lassers kunt ook de smoorspoel om te fijn-tunen om de boogstabiliteit en de spatten te controleren . Als de lasser één parameter aanpast, past de sMIG Functie automatisch de andere parameters aan om de lasboog stabiel te houden.

Met behulp van een ingebouwde algoritme controleert de sMIG laswijze van de lasser en past voortdurend Mig-output aan om een optimale stabiele boog te verzorgen zodat lasnaden eenzelfde lasuiterlijk hebben. sMIG verzorgt een niveau van lassen dat nog nooit werd gezien in de industrie. Ervaren lassers zijn sneller productief en beginnende lassers produceren in een mum van tijd kwaliteit lassen. De sMIG functie neemt de twijfel van onjuiste instellingen weg zodat lassers zich kunnen focussen op hun lastechniek. De REBEL geeft gebruikers vertrouwen door een overal-en-altijd-goede-combinatie instelling.

Voor deze lassers die bij voorkeur traditionele massieve en gevulde draad lassen, geeft de Rebel de lassers de mogelijkheid om vanuit vooringestelde de parameters de draadsnelheid en lasspanning aan te passen,  kruip startsnelheid en de backburn te veranderen en proplas en hechtlas programma’s in te stellen. Tijdens het lassen verandert de weergave display terug naar lasamperage en lasspanning.

Omdat verschillende laselektroden verschillende instellingen vereisen, kunnen gebruikers de REBEL optimaliseren door te kiezen voor een van de twee instellingen: cellulose elektroden (E6010, E6011) of alle andere elektroden (E70XX, E308, E309, E316). Voor een nog hogere prestatie heeft de REBEL een verstelbare Arcforce en Hotstart.

Zowel bij het TIG lassen als het MIGlassen kunnen de lassers 2takt of 4-takt gebruiken; 2-takt voor montagelaswerk en 4-takt voor het aflassen hetgeen handvermoeidheid vermindert. De gebruikers kunnen de gas voor- en nastroom aslook de upslope en downslope aanpassen om het lasbad aan te vullen en kraterscheuren te voorkomen.

Rebel draagbaar Rebel draagbaar


Rebel Tig Rebel tig 2

ESAB biedt drie REBEL modellen

De volledig-gekenmerkte REBEL EMP 215ic heeft alles ofwel alles zit er op.

De REBEL EMS-215ic biedt alle dezelfde mogelijkheden maar is niet geschikt om Tig te lassen.

De REBEL EM 215ic heeft alleen standaard miglassen, sMIG en gevulde draadlassen en een meer traditionele interface met digitale meters

De REBEL onderscheidt zich van de rest door :

Een gemakkelijk te gebruiken SmartPhone display.

Een uit één geheel gemaakte body met 5-handvats Rolkooi.

Een zelfinstellend optimaal lasinstellingssysteem.

Volledig en compleet Multifunctioneel.

Esab Rebel package
Technische gegevens
 

Primair voltage :  

90 tot 270 volt
Mig                  :                                             
205A/24,3V bij 25 % inschakelduur
MMA                :                                             
180A/27,2V bij 25 % inschakelduur
Tig                   :                                             
180A/17,2V bij 30 % inschakelduur
Draadsnelheid   :                                              1,5 tot 12,1 m/minuut

Bestel information

 

Leveringsomvang:Introductie medio 2015 alle gegevens en foto's op deze pagina zijn nog indicatief en dus onderhevig aan wijzigingen.

De folder van deze machine als PDF? Klik dan hier

Vorige pagina