Manipulators
ESAB heeft een uitgebreide reeks manipulators voor automatisch lassen. Deze zeer veelzijdige draaitafels zorgen telkens voor een optimale laspositie, wat de kwaliteit van het laswerk ten goede komt. Alle manipulators kunnen worden gebruikt met de automatische A2/A6-lasapparatuur. De manipulatorserie van ESAB omvat vier versies met een uiteenlopende capaciteit van 250 tot 50.000 kg (50 ton).
De 250-1500H-manipulators bieden een economische basisoplossing voor het behandelen van kleine werkstukken. De werkhoogte is instelbaar en door de gemotoriseerde draaiing en kanteling kan er vaker onder-de-hand worden gelast, wat eenvoudiger is.
De 500-15000 HM-manipulators zijn bijvoorbeeld ontworpen voor het verticaal afstellen van veeleisende werkstukken. De drie basisafstellingen zorgen ervoor dat het werkstuk de lasser in de optimale positie bereikt, wat een zo hoog mogelijke werkefficiŽntie oplevert. Ze zijn voorzien van afstandsbediening voor alle functies.
De 3500-100000 FA van ESAB hebben goede laadeigenschappen voor zowel draaiing als kanteling. Het massieve chassis staat te allen tijde voor veiligheid.
De 250-35000 AHMA-manipulators bieden de beste oplossing voor het hijsen, draaien en kantelen van veeleisende werkstukken. Zowel de hoogte als de hoek en de snelheid zijn instelbaar. Een hydraulische cilinder en een afstandsbediening voor alle functies zorgen voor een traploos regelbare hoogteregeling.

 


 

Vorige pagina