CaB 460/600 lasstation
De CaB-serie laskolommen en zwenkarmen van ESAB omvat twee typen: de CaB 460 en de CaB 600, elk met een verschillend profiel en werkbereik van 4x3 tot 10x8 meter. Deze typen kunnen worden ''aangekleed'' met diverse apparaten en accessoires om ze geschikt te maken voor een groot aantal productieprocessen.
ESAB levert vier basisstations met talrijke alternatieven.
Basisstation 1 is een conventionele laskolom, waarvan de arm kan bewegen en de laskop op het uiteinde van de arm is gemonteerd.
Basisstation 2 is een conventionele laskolom, waarvan de arm kan bewegen en waarbij één laskop op het uiteinde van de arm is gemonteerd in combinatie met een tweede laskop op de arm-wagen.
Basisstation 3 beschikt over één of twee laskoppen die aan een/beide zijde(n) op de dwarswagen van de arm zijn gemonteerd. Dit lasstation met 5-assige bewegingsrichting is de basiseenheid voor het lassen van liggers en profielen en voor het aan elkaar lassen van platen en plaatdelen.
Basisstation 4 beschikt over twee laskoppen die aan beide zijden op de dwarswagen van de arm met dubbele rail zijn gemonteerd. De laskoppen bevinden zich aan weerszijden van de zwenkarm. De dwarswagens kunnen op gescheiden rails afzonderlijk worden bestuurd door de naadvolgsystemen. Positionering van de railwagen zorgt bijvoorbeeld voor een uiterst efficiënt lasstation voor de dwarse, dubbele hoeklassen van verstijvingen.

 

 

Vorige pagina