Water Jet snijden

 Snijden met een hogedruk-waterstraal is een nuttig alternatief voor het conventionele thermische snijproces. Onder toevoeging van een abrasief aan de waterstraal kan een breed spectrum van metalen en niet-metallische materialen met een uitstekende contourprecisie worden gesneden, zoals zacht en roestvast staal, titanium, aluminium, steensoorten, glas, keramiek, gewapende en ongewapende kunststoffen en composieten.

Aangesloten op een ESAB snijmachine kunnen de beste snijresultaten worden bereikt. Om aan de vereisten van dit snijproces te voldoen, heeft ESAB machines met continue trajectbesturing ontwikkeld die de volledige inzet van de waterstraal mogelijk maakt. Servo-aangedreven eenheden doen de abrasief-snijmachines lopen met een snelheid van 2,5 tot 25.000 mm/min. Voor zuiver waterstraalsnijden tot 50.000 mm/min.

Tags: , , ,

2 Responses to “Water Jet snijden”

 1. Reinold Tomberg schreef:

  In de sectie verbinden in het archief van Metaal Magazine is meer technische informatie te vinden over lassen, snijden en andere verbindingstechnieken.

  Dit is de link:
  http://www.metaalmagazine.nl/archief/id801/9679_verbinden.html

  Reinold Tomberg
  Metaal Magazine

 2. Logomat schreef:

  Door toeval kwam ik op deze blog. Ik heb hem in ieder geval gebookmarked en kom zeker eens terug.

Leave a Reply